info.dealphenaar@gmail.com

Doek valt voor oud-winnaar ‘bedrijf van het jaar’ in Alphen


Bron: AD Groene Hart

Modebedrijf Fashion2Wear, ruim vijf jaar geleden door leden van de grote Alphense ondernemersclub VOA nog uitgeroepen tot onderneming van het jaar, is failliet. Vorig jaar bleek het al mis, onlangs is het faillissement door de curator afgewikkeld.

Fashion2Wear leverde in de hoogtijdagen drie tot vier miljoen stuks kleding per jaar aan onder meer C&A, V&D, M&S en Miss Etam. ,,Dit is topsport", zei mede-oprichtster Monique Chaudron op de dag dat ze de VOA-award won.

Chaudron verliet het bedrijf in 2018, nog geen jaar later was het failliet en raakten 30 mensen werkloos. Volgens de curator ging het mis door foute calculaties en late leveringen, die Fashion2Wear geld kostten. Bovendien ging een bedrijf waarvan Fashion2Wear nog ruim zeven ton tegoed had (Vidrea Retail) failliet.

Keihard

Een doorstart voor Fashion2Wear kwam er niet. Het bedrijf werkte met kledingateliers in Turkije, Polen, Macedonië en Marokko. Lopende orders werden afgemaakt.

Veronique Wiering, die met Chaudron aan de wieg van het modebedrijf stond, was niet bereikbaar voor commentaar. Chaudron zei in oktober 2016: ,,Wij zitten in een keiharde branche waar zware klappen zijn gevallen. We hebben ons team moeten verkleinen.”