info.dealphenaar@gmail.com

Brandveiligheid: Alleen nog flat Baronie in onderzoek, andere flats veilig verklaard

Foto: Google Street-View

Bron: AD Groene Hart

Woonforte onderzoekt hoe gevaarlijk flats aan de Castorstraat, Anna van Burenlaan en Baronie zijn als daar brand uitbreekt. Door materiaal dat in de gevels is gebruikt geldt op deze drie plekken mogelijk een verhoogd risico.

Dit melden burgemeester en wethouders in reactie op schriftelijke vragen van PvdA-raadslid Ernst-Jan Straver. ,,Wij gaan er op dit moment vanuit dat er geen brandgevaarlijke situatie is”, schrijft het Alphense college.

De (mogelijke) problemen kwamen aan het licht bij een inventarisatie van tien flats, voornamelijk in bezit van woningcorporatie Woonforte. Het rijk drong eind 2018 aan op inventarisatie van alle flats. De PvdA wil dat de gemeente Alphen er haast mee maakt. De bedoeling is het onderzoek in september afgerond te hebben, meldt het college nu.

Volgens een woordvoerster van Woonforte is er in ieder geval geen acuut gevaar. Naar de flat bij de Baronie wordt nog onderzoek gedaan, de gemeente moet zelf nog extra informatie opdiepen uit het archief. De Castorflat is inmiddels onderhanden genomen, zegt zij. Een deel van de oude gevelbekleding is weggehaald, waarna onbrandbare isolatiewol is aangebracht. De flat aan de Anna van Burenlaan blijkt geen risico’s op te leveren en is officieel veilig verklaard.