info.dealphenaar@gmail.com

Derde beroving in korte tijd in Alphen: politie onderzoekt of ‘kettingrukker’ actief is


Bron: AD Groene Hart

Aan het Dijkslootpad in Alphen is maandag een vrouw in een scootmobiel beroofd. Het is de derde beroving in korte tijd in Alphen. Wat werd buitgemaakt, is niet bekend. De verdachte reed op een scooter. Signalement: blanke man van ongeveer 20 jaar met kort haar.

Vorige week vrijdag werd een vrouw op de Frans Halsstraat in Alphen beroofd van haar ketting. Drie dagen erna, op maandag 22 juni, vond er opnieuw een soortgelijke beroving plaats op de Sterrenlaan. Het viel de politie op dat de slachtoffers op vrijwel dezelfde wijze van hun ketting zijn beroofd. Bovendien was het volgens politiechef John Nieumeijer opvallend dat de politie voor het eerst te maken had met twee gevallen van kettingtrekken. Het signalement van de daders kwam echter niet overeen.

Kettingrukker

In de Utrechtse regio is sinds kort een kettingrukker actief. De verdachte heeft al veel slachtoffers gemaakt. De man rijdt op een scooter langs fietsende of wandelende vrouwen en trekt de sieraden van hun nek. Dat gebeurt met zoveel geweld dat slachtoffers, vaak 65-plus, regelmatig gewond raken.

Of de Utrechtse kettingrukker ook actief is in Alphen en de rest van het Groene Hart, wordt momenteel door de politie onderzocht.