info.dealphenaar@gmail.com

Eerbetoon voor buschauffeur met ALS: ‘Hier heb ik geen woorden voor’

Foto: Arriva

Bron: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij het Alphense treinstation is vrijdag een buschauffeur van Arriva in het zonnetje gezet. Buschauffeur Peter is ernstig ziek, hij heeft de spierziekte ALS. Rijden op de bus was zijn lust en zijn leven. Als eerbetoon heeft Arriva zijn favoriete bus naar hem vernoemd.

Peter werd bij het station onthaald door zijn collega's, waar hij de verrassing op de bus zelf mocht onthullen. 'Hier heb ik geen woorden voor', zegt Peter na afloop. 'Dit had ik echt niet verwacht en ik bedank ook iedereen die hier aan mee heeft gewerkt en waar ik de afgelopen jaren mee heb mogen werken.'

In 1991 startte Peter als buschauffeur in Boskoop, nadat hij als kleine jongen al graag op de bus wilde rijden. Daarna vond hij zijn thuisbasis in Alphen aan den Rijn. 'Van begin af aan hield hij van zijn werk en had hij voorkeur voor een specifieke bus: 8751', meldt Arriva. 'Van collega's kreeg hij de bijnaam GP, zijn initialen.' Die initialen zijn vanaf nu te zien op de voor- en achterkant van bus 8751.